Rotfruktschips

Idag har jag ägnat hela dagen åt att baka inför sommarens lajv och småbrödernas scoutläger. Jag körde på konceptet att ”göra allting samtidigt” vilket fungerade förvånansvärt bra. Bara man är pigg så går det alldeles utmärkt att smälta smör och blanda ingredienser till grahamsbullar samtidigt som man skalar morötter och instruerar bröderna att skala och skiva potatis.

Jag råkade här om dagen komma över världens enklaste recept på rotfruktschips som går att göra av till exempel morötter och potatis som jag provade idag. Du kan även använda dig av rödbetor, palsternacka samt andra rotfrukter. Det enda du behöver göra är i princip att:

  1. Ställ in ugnen på varmluft, 150 grader.
  2. Skala och skiva rotfrukten i väldigt tunna skivor. De ska vara ca 1 millimeter tjocka. Fungerar utmärkt att använda osthyvel för att få tunna, fina skivor.
  3. Lägg bitarna i en skål, häll i lite matolja och rör om.
  4. Sprid ut på en plåt. Bitarna får inte ligga på varandra.
  5. Låt stå i ugnen tills de är krispiga, det tar ungefär 20-40 minuter. Om bitarna är olika stora kan du behöva ta ut plåten och plocka bort de som är färdiga och sedan torka resten lite till.
  6. Lägg upp i en skål och blanda med flingsalt. Färdigt!

Receptet jag utgick ifrån finns här: http://www.ica.se/recept/fargglada-rotfruktschips-715429/

IMG_5062.JPG

Dessa morotschips som ni ser här ovan blev otroligt goda och potatischipsen slår vilka köpta chips som helst med hästlängder. Det blir dessutom mycket billigare än att köpa chips i affären så jag rekommenderar verkligen att testa detta recept!

Ha det bra!

/Julia

Detta inlägg publicerades i Bakat och märktes . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar