Vikingalajv

Fick en plötslig lust att börja blogga igen så skriver väl ett inlägg då.

Under föregående vecka var jag iväg på ett väldigt mysigt lajv vid namn Kampen i Ringen. Lajvet ägde rum i en liten by vid namn Berghem utanför Skillingaryd. Det är en kampanj som hållit på i flera år men i år var första gången jag åkte dit. Lajvet började på måndagen och höll på fram tills igår, det vill säga söndag. Få saker som jag haft för mig de senaste halvåret har varit så avkopplande som denna veckan. Jag har ätit god mat, badat och sjungit med för full hals i de visor och sånger som sjungits. Flera av dagarna hölls det tävlingar i bland annat bågskytte och skaldeskrivning som gick att titta på. Även kamper i svärdskonst hölls även om striderna var inövade i förväg för att förhindra skada. Själv deltog jag i bågskyttekampen men åkte som väntat ut redan första rundan. Jag har knappt skjutit båge alls innan och sköt mest för att det var kul och inte för att vinna.

Det blev många trevliga konversationer och festande om kvällarna samt många nya erfarenheter. Exempelvis fick jag en snabbkurs i hur man gjuter saker i tenn och hjälp att sy ihop en yllemössa. Jag lyckades även (nästan) lära mig hur man spelar ”Blinka Lilla Stjärna” på nyckelharpa. Lite ångrar jag allt att jag ej tog med ett eget syprojekt att sitta och pyssla med men det fanns ändå gott om saker att sysselsätta sig med.

Karaktären jag åkte som har namnet Sigrid Ingfridsdotter och arbetar som husfolk på en större gård. Då det var mitt första lajv inom kampanjen har jag inte utvecklat rollen mycket mer än den meningen men det fungerade väldigt bra ändå. Här nedanför är hur jag såg ut under veckan. Då samtliga gick runt i mycket snygga kläder så har jag nu ett helt gäng idéer på hur jag skall utveckla utstyrseln men det får vänta tills jag vilat upp mig lite 🙂

20170716_094645

 

Annonser
Det här inlägget postades i Lajv, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s