Geocaching

Eftersom detta är en av de saker jag huvudsakligen skriver om så finns här en lättåtkomlig beskrivning om vad det är för någonting så ni slipper bläddra igenom halva bloggen för att förstå vad jag skriver om.

Okej, alla som älskar skattjakter räcker upp en hand! För alla er som trodde att skattjakterna tog slut med barnkalasen så kan jag säga er att där tog ni fel. Jag går skattjakt varje år, eller geocaching som det kallas. Jag skulle nog kalla det för en typ av sport, trots att man inte kan vinna någonting och inte komma i mål. Med hjälp av GPS så letar man efter gömda burkar, askar och liknande som finns utspridda över hela världen. Allt man behöver göra är att öppna appen i mobilen, klicka på en knapp och alla närliggande cacher syns på din mobil, bara att gå och hitta dem!

Jag är den sortens person som är väldigt dålig på att komma ut och röra på mig. Skolarbeten går bra, pyssel går också bra men när det kommer till motion så är jag riktigt dålig. Geocachingen är ett sätt för mig att komma ut i naturen och röra på mig. Det kan motivera mig att gå ut även om det är hagel, åska och spöregn ute. Varje gång när ajg är på semester försöker jag hitta så många som möjligt. Det är nämligen inte bara en skattjakt utan en upptäcktsfärd. Man kan få se så otroligt många platser som till exempel gamla ruiner, mysiga kvarter i samhället, skogsdungar, pulkabackar, sjöar, sandstränder, grottor, berg, utsiktspunkter, affärer och otaliga fler.

Det finns många olika geocacher som jag har tänkt förklara skillnaden på framöver. Jag kommer även skriva inlägg om hur man kommer igång, länkar till bra sidor, hur det går till, hur man lägger ut egna samt såklart mina egna äventyr!

Ha det bra och tveka inte att skicka iväg en kommentar ifall du vill veta mer!

Annonser