Om Mig

Jag som driver den här bloggen är en glad tjej på 16 år och jag är för det mesta påhittig, kreativ och glad. Jag tycker mycket om att konstruera, designa och bygga saker, helst utifrån eget huvud. Jag läser väldigt mycket, oftast fantasy eller kristen och verklighetsbaserad litteratur. De senaste två åren har jag dessutom börjat skriva väldigt mycket själv och det är något som både är avkopplande och väldigt roligt. Jag går i kyrkan och ska nästa år få bli ledare på scouterna. Utöver scouterna tar jag teaterlektioner en gång i veckan vilket är något av det roligaste jag vet. Målar och ritar gör jag ibland när jag får tid och jag tycker det är väldigt roligt även om jag ganska ofta har problem med att komma på vad jag ska rita.

Några hobbyer jag har som kanske inte alla känner till är lajv och geocaching. Dessa båda räknar jag som mina huvudsakliga intressen, trots att jag bara åker på lajv en gång om året och att jag legat på latsidan med geocachingen ett tag men det sista ska det bli ändring på!

Kortfattat är lajv är som ett levande rollspel eller en improviserad teater utan publik och det låter kanske lite meningslöst men det är något alldeles speciellt med att i princip kunna vara med i en saga eller berättelse på riktigt med magi, alver, vampyrer eller bara människor beroende på vilka lajv man åker på. Efter som jag blivit något av en fantasynörd så åker jag helst på lajv med medeltid/fantasy-tema. Det går dock åt en del pengar till de dyra kläderna och sakerna man behöver.

Geocaching är en betydligt billigare hobby att hålla på med. Det enda som kostar är en app till telefonen, det finns även en gratisapp men den är inte lika exakt. Det går ut på att man med hjälp av GPS letar efter ”gömmor” eller burkar som är utplacerade över i stort sett hela världen av olika människor. Jag har hittat drygt 200 stycken nu men tyvärr är pappa redan uppe på drygt 400 stycken så jag gör mitt bästa för att komma ikapp.

Jag bygger kulbanor av glasspinnar och tändstickor också och det är något som kan vara väldigt frustrerande för de flesta men själv tycker jag att det är mest avkopplande och roligt. Dock har jag inte haft tid till detta på mycket länge. Kanske vore värt att sätta igång igen.

Jag har även fått upp intresset för scrapbooking som är en typ av pyssel med papper och klistermärken o.s.v. Förresten tycker jag om allt pyssel! Jag syr, bygger i trä, skriver, målar, ritar, limmar, fotograferar och allt möjligt annat. Mycket av det har jag tänkt dela med mig här på bloggen tillsammans med beskrivningar på hur man gör. Jag vet att det har varit lite dåligt med beskrivningar det senaste, ska se till att tänka på det i fortsättningen.

Det var lite om mig och jag hoppas den här bloggen blir intressant att läsa! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s